Hautakivi asiakkaan omasta kivestä

4.5.2017

Toteutin hautakiven omaisten toimittamaan kiveen. Taulukivenä toimii vainajan tyttären vanhasta 1920‐luvun talosta purettu liuskekivi. Kiveen ja vainajaan liittyvä tunneside oli yksi kiven valintaperuste. Pienempi kivi toimii hautalyhdyn jalustana.

Kiven yläosassa on pronssinen risti. Sukunimi on yhteenvalettu pronssiteksti. Nimi- ja aikatiedot ovat hiekkapuhallettu ja kullattu.

Luonnon muovaamissa ja luonnosta löytyneissä kivissä on oltava tarkka kiven ehjyyden suhteen. Niissä voi olla halkeamia, joita ei heti silmämääräisesti havaitse. Halkeamat voivat ajan saatossa laajeta ja jopa rikkoa koko kiven.

Kiven ehjyyden voi tarkistaa parilla eri tavalla. Ensimmäinen tapa on, että kastelee vedellä kiven pinnan ja kuivaa sen nopeasti vaikka kuumailmapuhaltimella. Halkeamat näkyvät kuivassa pinnassa tummina kosteina raitoina. Toinen tapa on koputella kiveä muovivasaralla ja kuunnella millainen ääni siitä lähtee. Rikkoutuneesta kiven kohdasta lähtee erilainen ääni kuin kiven ehjästä kohdasta. Jos kiven ehjyys askarruttaa, ota yhteyttä niin autan mielelläni asian selvittämisessä.

Lisäksi seurakunta voi asettaa omia rajoitteita hautakivelle.