Rivitalon etu- ja takapihan toteutus

Lähtökohtana oli helppohoitoisuus ja luonnonläheisyys. Asiakkaalla oli toiveita ja muutamia lehtikuvia, joiden pohjalta yhdessä ideoitiin ja hahmoteltiin niiden soveltumista hänen pihansa kokonaisuuteen. Asiakas toivoi, että pihojen toteutuksessa käytettäisiin mahdollisimman paljon luonnonkiveä.

Etupihan käytävä toteutettiin poltettupintaisesta Taivassalon punaisesta graniitista ja sen ympärille asennettiin mustasta diabaasista tehdyt lohkopintaiset reunakivet. Käytävän viereen toteutettiin kiveysalue, johon sijoitettiin pyöreähköjä isompia luonnonkiviä eli pultereita. Pultereiden ympärille asennettiin mustat pikkunoppakivet.

Asiakas toivoi erikoisempaa ratkaisua takapihan kulkuväylälle. Toiveen pohjalta kulkuväylälle suunniteltiin ja mitoitettiin paikkaan sopivat kolmea eri pituutta olevat massiivibetonilaatat. Betonilaatoille tehtiin valumuotit ja ne valettiin paikanpäällä. Betonilaattojen välit ja ympäristö täytettiin pyöreihköillä pikkukivillä eli singelillä.

Takapihalle kukkia ja viherkasveja varten tehtiin Viinijärven tummasta liuskekivestä kaareva istutusallas. Pihalla olevien koristeomenapuiden juurelle aseteltiin pyöreistä mukulakivistä kiveys, joiden väleihin tulee kivikkokasveja. Mukulakiveys myös helpottaa syksyllä omenapuista pudonneiden lehtien poistamista.